A "C1" alkategória fogalma
Nemzetközi kategória. Az autóbusz és a trolibusz kivételével az olyan gépkocsi, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot meghaladja, de nem több mint 7500 kg, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("C1")
A "C1" alkategóriába tartozó járművek "C1" alkategóriára vagy "C" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("C1")
A "C1" alkategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a segédmotoros kerékpár, a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija (max. 750 kg), a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("C1")
Tanfolyamra az vehető fel, aki
A "C" kategória fogalma
Nemzetközi kategória. Az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("C")
A "C" kategóriába tartozó járművek csak "C" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("C")
A "C" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még "C1" alkategóriás gépkocsi, valamint - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("C")
Tanfolyamra az vehető fel, aki